Mobiel abonnement afsluiten en opzeggen

Categorie: Informatie
5 September 2013, Reacties: Comments Off on Mobiel abonnement afsluiten en opzeggen

meisje-met-mobiele-telefoonDoorgaans kun je erop rekenen dat het afsluiten van een mobiel abonnement wat makkelijker gaat dan het opzeggen ervan. Dit heeft alles te maken met het feit dat je een overeenkomst aangaat voor een mobiel abonnement en dat je deze dus niet zomaar wanneer het jou uitkomt kunt gaan opzeggen.

De keuzes die je hebt voor het afsluiten van een mobiel abonnement verschillen per provider. Zo laten de meeste providers je bij het afsluiten van een mobiel abonnement kiezen uit 1 of 2 jaar voor het telefoon abonnement, maar een andere optie die soms geboden wordt is het abonnement dat per maand op te zeggen is. Heb je voor het laatste gekozen, dan is opzeggen uiteraard ook het meest makkelijk. Waar je dan weer wel rekening mee moet houden is dat een provider hiervoor vaak hogere tarieven rekent. Je hebt dus enerzijds meer vrijheid met het opzeggen van je mobiele abonnement, maar anderzijds betaal je hier dus wel een prijs voor.

Mobiel abonnement wijzigen

Naast het afsluiten en opzeggen van een mobiel abonnement kan het ook interessant zijn om eventueel je abonnement te gaan wijzigen. Belgedrag en ook mobiel surfgedrag kan altijd wijzigen om wat voor reden dan ook en het belangrijkste is dan dat je zonder moeite gewoon aanpassingen in je abonnement kunt maken. De meeste providers bieden deze optie dan ook. Je kunt het beste vooraf even kijken of een provider dit duidelijk met je communiceert, want dit is toch een vrij belangrijk aspect en je weet maar nooit wanneer je een keer een wijziging wilt doorvoeren in je mobiele abonnement. Met een sim only abonnement is het doorgaans makkelijker wijzigingen door te voeren. Overigens is dat slechts een van de vele redenen waarom een sim only abonnement kopen zo in trek is.